Čia pateikiama video medžiaga, kurioje labai aiškiai pavaizduota, kaip taisiklingai pasijungti alaus šaldiklį.
- Pastatykite alaus šaldiklį į vietą, kurioje bus laikomas.
- Pajunkite statinės vožtuvą ant statinės ir nulenkite rankeną.
- Laikykite atlenktą alaus kraną tol, kol alaus statinė prisipildys oru ir pradės bėgti alaus puta.
- Kranas turi būti pilnai atlenkiamas į save.
- Nupilkite 0,2-0,3 l putos. Alaus žarnoje turite matyti alų.
- Įjunkite alaus šaldiklį į elektros tinklą.
- Įjunkite alaus šaldiklį. Patikrinkite ar oro padvimo funkcija įjungta.
- Atsukite termostatą iki maksimumo, vėliau galėsite sumažinti termostatą iki jūsų norimos alaus temperatūros.
- Palaukite 10-15 min. Patikrinkite, alaus kranas turi būti atšalęs.
- Pradėkite pilti alų reguliuodami krano reguliatorių pagal jums tinkamą pylimo greitį.
- Nustačius tinkamą pylimo greitį krano reguliatoriaus reguliuoti daugiau nebereikia.
- Pildami alų į bet kokią tarą visada laikykite tarą palenkus 45 laipsniu kampu ir krano snapelis turi liestis su tara.
Kaip išvengti problemų:
- Pasitikrinkite ar visos šlangos yra sujungtos ar nėra nutekėjimo. Jeigu yra nesandari šlangutė, tai nuolatos girdėsite papildomą garsą – alaus šaldiklis pumpuoja orą ir neišsijungia.
- Jeigu nebėga alus. Patikrinkite ar visus veiksmus padarėte teisingai. Jeigu ir toliau nebėga, nuimkite statinės vožtuvą ir pajudinkite centre esantį plastikinį burbuliuką (galite naudoti ploną medinį pagaliuką, ar tušinuką);
- Jeigu palikote įjungtą alaus šaldiklį neprijungus alaus ir prijungus statinę alus nebėga, gali būti, kad įranga yra užšalusi. Atjungiame įranga ir padedame į šiltesnę vietą~20 min, kol atitirps viduje esantis ledas.
- Griežtai nedėti gėrimo puodelių ant įrangos viršaus, nes išpylus skystį galite sugadinti įrangą.
- Informuojame, kad įranga pritaikyta naudoti nedideliam kiekiui alaus. Rekomenduojamas išpylimas 30 – 40 l per valandą. Jeigu norite galingesnės įrangos, kreipkitės į pardavėją.